sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pikku prinsessan aleksanterit

Nämä aleksanterit olivat tehty aivan erityiseen tarkoitukseen, Liina serkkuni kastejuhlaan. Perinteiset aleksanterit ovat vaaleanpunaisia ja niissä on vadelmahilloa sisällä, eli kuten voin todeta nämä ovat perinteisiä aleksanterinleivoksia. Aleksanterit kannattaa leikata yhden aikuisen suupalan kokoisiksi jolloin niitä on mukava syödä. Monessa aleksanterinleivos-ohjeessa sanotaan että kuorutteeseen tule mansikkatomusokeria, mutta olen itse sitä mieltä että tavallinen tomusokeri johon lisätään punaista väriainetta on maultaan paljon parempi ja sopii aleksanterin leivoksiin paremmin.
 

Aleksanterin pohja kannattaa kaulia mahdollisimman tasaiseksi
jolloin se paistuu tasaisesti.



Aleksantereista kannattaa leikata reunat pois jolloin leivoksista
tulee kauniimpia.
http://www.arlaingman.fi/reseptit/aleksanterin-leivokset/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti